Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ



 1927 - 2017 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ


Με μια σεμνή και όμορφη εκδήλωση άνοιξε ο Δήμος Δελφών τον εορταστικό κύκλο για τα ενενήντα χρόνια απο τις Δελφικές Εορτές του 1927, στον αύλειο χώρο που διαθέτει το σπίτι-μουσείο των Σικελιανών, το σούρουπο της 10ης Ιουνίου.



Σε μια επέτειο που αποτελεί σημείο αναφοράς πριν απο την σημπλήρωση εκατονταετηρίδας και που ευχή και ελπίδα όλων είναι η πολιτιστική παρακαταθήκη που μας κληροδότησε το ζεύγος Σικελιανού να πάρει σάρκα και οστά στο σύνολό της και σε μόνιμη βάση. Γιατί έως σήμερα και παρά τις αποσπασματικές προσπάθειες ετών, τα σχέδια επι χάρτου και τις καλές προθέσεις παραμένει στην ουσία μια ανεκτέλεστη διαθήκη.

Ο χαρακτήρας και το πνεύμα της εκδήλωσης ταυτίστηκαν με την σπουδαιότητα του χώρου και η ιστορική χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με μαέστρο τον Δημήτρη Καρούζο ταξίδεψε το κοινό ευχάριστα με μια υπέροχη επιλογή τραγουδιών. Εξαιρετικές οι απαγγελίες των ποιημάτων και ενδιαφέρουσα η ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Τζαμτζή που με σαφήνεια και λιτότητα τοποθέτησε την προσπάθεια των Σικελιανών μέσα στο ιστορικό πλαίσιο των πολιτιστικών, πολιτικών και κοινωνικών τάσεων της εποχής της.

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση :





















 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου